Här kan du följa arbetet med språk-, läs- och skrivutveckling i Norrköpings kommun. Vi som skriver är kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare Gunilla Åberg och Åsa Järnvall samt vår samordnande logoped Ann-Sofie Taleman. Maila oss gärna om tips om vad du vill läsa här och dela gärna med dig av saker som händer på din förskola eller skola.
Gunilla.aberg@norrkoping.se
Å
sa.jarnvall@norrkoping.se
Ann-Sofie.taleman@norrkoping.se
torsdag 6 oktober 2016

Språklekar

Idag är det studiedag i Norrköping, alla pedagoger är på vift och deltar i olika evenemang. Dagen har som vanligt fokus skola, men från ett annat håll. Man har tid att reflektera och lära tillsammans med kollegor, samtal, fika och luncha tillsammans med kollegor.
Jag hade förmånen att umgås med ett 40-tal pedagoger som var nyfikna på Bornholmsmaterialet och forskningen bakom. I vår kommun ska man i f-klass arbeta med språklekar minste tre gånger/vecka och då är det viktigt att pedagogerna kan luta sig mot den forskning som visar varför vi ska arbetar så. Sen tre år tillbaka följer vi resultaten från screening i f-klass och på de tre åren har andelen elever med låga resultat sjunkit från 12% till 4% - DET LÖNAR SIG ATT ÖVA!!// Åsa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar