Här kan du följa arbetet med språk-, läs- och skrivutveckling i Norrköpings kommun. Vi som skriver är kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare Gunilla Åberg och Åsa Järnvall samt vår samordnande logoped Ann-Sofie Taleman. Maila oss gärna om tips om vad du vill läsa här och dela gärna med dig av saker som händer på din förskola eller skola.
Gunilla.aberg@norrkoping.se
Å
sa.jarnvall@norrkoping.se
Ann-Sofie.taleman@norrkoping.se
torsdag 24 mars 2016

Broschyr om små barns språk och bibliotek


Bildresultat för små barns språkNu finns en ny broschyr om att läsa och berätta på sitt modersmål – på 48 språk! Broschyren kan användas i bibliotekens samarbete med BVC och i olika andra sammanhang. Broschyren riktar sig till vårdnadshavare med små barn. Syftet är att väcka läslust och berättarglädje och att visa på modersmålets betydelse för barns språk och utveckling. Vi hoppas att fler ska upptäcka det mångspråkiga biblioteket och tror att Olof Landströms bilder kan sätta igång fantasin och berättandet hos såväl barn som vuxna.
Ladda ner Broschyren om små barns språk här . Broschyren finns även i en tryckt upplaga på arabiska, engelska, franska, kinesiska, persiska, polska, ryska, somaliska, spanska, svenska och thai. Dessa kan beställas av bibliotek från ib.ssb@stockholm.se.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar