Här kan du följa arbetet med språk-, läs- och skrivutveckling i Norrköpings kommun. Vi som skriver är kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare Gunilla Åberg och Åsa Järnvall samt vår samordnande logoped Ann-Sofie Taleman. Maila oss gärna om tips om vad du vill läsa här och dela gärna med dig av saker som händer på din förskola eller skola.
Gunilla.aberg@norrkoping.se
Å
sa.jarnvall@norrkoping.se
Ann-Sofie.taleman@norrkoping.se
onsdag 4 november 2015

Läsning i förskolan

Jag trampar hemåt i höstmörkret, fort går det för jag har så mycket att tänka på. I dag har pedagoger från förskolan träffat Katarina Kuick för del 2 i arbetet med boksamtal i förskolan. Vi har så kreativa pedagoger och lusten att utveckla läsandet lyser hos deltagarna. 
Att boken om Någon ska inledas med att barnen en dag hittar ett rött snöre som dom måste följa är ju självklart, likaså att det händer en saker på vägen som utvecklar barnens ordförråd inför högläsningen av boken.
Lika självklart är det att vi inventerar barnens ordförråd kring portmonnä, plånbok, börs.... inför läsandet av Malla handlar, eller att vi tar reda på vad en säck potatis väger och prövar att bära den och varför det är lättare med bönor. //Åsa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar