Här kan du följa arbetet med språk-, läs- och skrivutveckling i Norrköpings kommun. Vi som skriver är kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare Gunilla Åberg och Åsa Järnvall samt vår samordnande logoped Ann-Sofie Taleman. Maila oss gärna om tips om vad du vill läsa här och dela gärna med dig av saker som händer på din förskola eller skola.
Gunilla.aberg@norrkoping.se
Å
sa.jarnvall@norrkoping.se
Ann-Sofie.taleman@norrkoping.se
måndag 6 oktober 2014

Läs för barn
Vi vill ge barn som är 3-5 år i Sverige en bok i gåva varje höst, en bok som delas ut genom Förskolan barnet går på. Läs För Barn producerar en ny bok för varje år, som barnen kommer att få med sig hem. Det fåtal barn som inte vistas på förskola ska kunna få boken utan kostnad genom Läs För Barns hemsida. Alla böcker ska tryckas miljövänligt i Sverige och vara Svanenmärkta.
 
För varje nytt tema söker vi relevanta och kunniga organisationer som samarbetspartners till projektet. De utformar ett informationsmaterial rörande aktuellt hälsotema riktat till föräldrar och återfinns på de första sidorna i boken. Materialet kan även användas på förskolan. Sveriges Tandläkarförbund är vår samarbetspartner för boken om Bisse Bett. Projektet och affärsidén finansieras av sponsorer från näringslivet
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar