Här kan du följa arbetet med språk-, läs- och skrivutveckling i Norrköpings kommun. Vi som skriver är kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare Gunilla Åberg och Åsa Järnvall samt vår samordnande logoped Ann-Sofie Taleman. Maila oss gärna om tips om vad du vill läsa här och dela gärna med dig av saker som händer på din förskola eller skola.
Gunilla.aberg@norrkoping.se
Å
sa.jarnvall@norrkoping.se
Ann-Sofie.taleman@norrkoping.se
måndag 25 augusti 2014

Kompetensutveckling hösten 2014

Under hösten erbjuder vi följande kompentensutveckling för pedagoger inom kommunala skolor.

 Uppföljning Läskedjor
På våren i åk 2 screenas alla elever med Läskedjor, C. Jacobsson. I början av hösten följer vi upp screeningen med ett samtal om resultat, analys och åtgärder.

Information om DLS åk 4
Alla elever i åk 4 screenar på hösten med DLS. Om du inte vet hur man använder DLS är du välkommen på en informationsträff.

Information om DLS åk 7
Alla elever i åk 7 screenar på hösten med DLS. Om du inte vet hur man använder DLS är du välkommen på en informationsträff.

Språkförsening och lärande åk 1-5
Elever med språkförseningar behöver särskilda anpassningar för att klara sin skolvardag. På den här kursen förklarar vi vad språkförsening är och hur undervisningen kan anpassas.

Språkförsening och lärande åk 6-9
Elever med språkförseningar behöver särskilda anpassningar för att klara sin skolvardag. På den här kursen förklarar vi vad språkförsening är och hur undervisningen kan anpassas.

Uppföljning DLS åk 4
Under oktobermånad screenas eleverna i åk 4 med DLS åk 4-6. På den här träffen följer vi upp screeningen med ett samtal om resultat, analys och åtgärder.

Föreläsning om Skriftspråklig utveckling, Anna Fouganthine.

Föreläsning om Att arbeta med läsförståelse strategier, Marie Trapp.

Information och anmälan

Har du frågor svara vi gärna på dom. Information har också skickats till Läspiloten på din skola.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar